Bloggen

Detta händer hos CrossFit Karlskrona

Ny träningsperiod inleds idag!

CYCLE – FOUNDATIONS / POWERLIFTING, BODYBUILDING & ACCESSORY
Vad har vi att se fram emot under kommande veckor?!

STYRKA
• Mål: Bygga styrka i knäböj, drag och press! Denna cykel kan vara “tråkig” ibland. Men det är okej eftersom att bygga verklig styrka kräver en viss monotoni ibland! Vi kommer också att förbättra och bibehålla teknik och kraft i Ryck och Stöt.
• Progression: Vi kommer att utföra tunga lyft för att öka styrkan, arbeta med teknik i olympiska lyft och bygga kapacitet i press, drag och knäböj.

GYMNASTIK
• Mål: Bygga kapacitet i våra push- och pull-gymnastikövningar!
• Progression 1: “Murph-förberedelse” specifik cykel där vi arbetar med armhävningar och pull ups! Detta kommer att säkerställa att vi har självförtroende inför Murph i år och bygga mycket styrka och förmåga i våra strikta press- och dagövningar för all gymnastik.
(6 veckor: veckan som börjar den 22 april till veckan som slutar den 27 maj)
• Progression 2: Handsående hinderbana och core-styrka. Detta kommer att hjälpa oss att förbättra våra förmågor att vara upp-och-ned och bygga grundläggande core-styrka!
(8 veckor: veckan som börjar den 3 juni till veckan som slutar den 22 juli)

KROPPSBYGGANDE
• Mål: Kroppsbyggande kommer att integreras under veckan för att hålla våra leder friska, senor färska och muskler starka! Det kommer ofta att vara mer framträdande än det var under CrossFit SEASON-cykeln, eftersom vi fokuserar på att bygga styrka och muskulär uthållighet under denna sk. off-season.
• Progression: 11 veckor med varierat kroppsbyggande för att inducera hypertrofi, stödja styrkevinster, balansera träningen och hålla träningen “rolig!” Detta kommer att stödja resten av veckans program och hjälpa till att upprätthålla ett hälsosammare tillvägagångssätt under sk. Off-seasson

CROSSFIT, även känd som METCONS & INTERVALLER
• Mål: Ta ett litet steg tillbaka där huvudfokus inte ligger på kapacitet över breda tids- och modaldomäner. Vi kommer fortfarande variera intensitet och volym genom rena metcons och vissa intervaller, men det är helt enkelt inte huvudmålet för denna cykel. Vi kommer att minska frekvensen av dessa jämfört med vår senaste cykel (CrossFit SEASON) och utföra metcons näst sist på nästan alla dagar i veckan. Du kommer fortfarande att kunna behålla det mesta av den finess du byggt upp föregående säsong med dessa, så oroa dig inte över det! Denna finess kommer tillbaka mycket snabbt när vi börjar närma oss nästa säsong och ökar intensiteten närmare slutet av året!
• Progression: 11 veckor med balanserad, varierad och avsiktlig konditionsträning med en mängd olika rörelser, tidsdomäner, belastning och intensitet.

Vi kommer att ha Team-WOD dagar på lördagar och vissa onsdagar.

Nu kör vi!

Vi går in i en ny progg!

Måndagen den 6 november går vi in i en ny progg

CrossFit Karlskrona´s programmering har hittills haft tre ledord som genomsyrar hela vår träningsfilosofi. Träningen ska vara:

  • Säker
  • Effektiv
  • Rolig

Vi kommer att fortsätta jobba med våra 3 ledord MEN vi lägger även till –

  • Progressiv

För att uppnå dessa mål kommer vi på CrossFit Karlskrona ligga i framkant och utforska nya sätt att bedriva Crossfit-träning.

Crossfit som grund är ständigt varierande träning utförd under hög intensitet. Hos oss på CrossFit Karlskrona kommer träningen att vara systematisk genom att vi applicerar en periodiseringsmodell som bl.a. kommer att bygga på progression från vecka till vecka, månad till månad.
Oavsett vart vi befinner oss i vår programmering så ska alla känna sig trygga att komma in till oss och hänga på oss i träningspassen. Våra väl utbildade coacher hjälper dig att få ut maximalt utifrån den nivån du befinner dig på. ALLA kan träna CrossFit med en duktig coach!

Vi vill försäkra oss om att träningens intensitet är ständigt varierande och ger resultat. Träningen blir mer säker för våra medlemmar och risken för överträning/överbelastning minskar. Träningen blir även mer effektiv då vi utvecklar kroppens olika energisystem genom att både köra längre pass med kontrollerad intensitet samt kortare pass med maximal intensitet.

Vi på CrossFit Karlskrona tror starkt på att den viktigaste faktorn för att uppnå resultat med  träning hänger på tillgivenhet, progression och kontinuitet. Det gäller oavsett om målet är styrka, kondition eller en ny rekordtid på en WOD.

Progression och variation gör att träningen förblir utvecklande, intressant och rolig. Om kroppen får stimuli och tid till att anpassa sig till nya kombinationer med en bra kosthållning och återhämtning, så kommer kroppen komma tillbaka både starkare och redo för nästa utmaning.

Sett över 12 månaders träning kommer vår progg att ligga över 5 block.

November – Januari
11 veckor
BAREBELL SKILL TRANSFER AND CYCLE&CONDITIONING
Mycket teknikträning för att vi ska bli bättre i Snatch och Jerk. Vi kommer att jobba mer med skivstång och vi kommer att öka på intensiteten i våra METCON´S.

Februari – April
8 veckor
CROSSFIT SEASON!
Open drar igång och med den hela tävlingssäsongen för er som har ambitionen att tävla. Oavsett om du har ambition att tävla eller bara älskar att träna med oss i boxen så kommer denna perioden att bjuda på uppskruvning eller kanske backa ner lite – helt beroende på vad DU behöver för att kunna prestera på tävling eller kanske slå din tid på en speciell WOD.

Maj – Juni
10 veckor
POWERLIFTNING, BODYBUILDING & ACCESSORY
Dags att börja lägga grunden igen!
Fokuserad funktionell styrketräning som tar hand om våra kroppar på bästa sätt för att bli ”bulletproof”.

Juli – September
12 veckor
AEROBIC CAPACITY & BAREBELL STAMINA
Vi skruvar upp flåset för att öka vår aeroba kapacitet samt adderar mer Olympiska lyft än vad vi hade i vår förra period.

 

Varje söndag kommer vi att lägga upp proggen för hela nästkommande vecka så du kan få en bra överblick över vad som komma skall.

Måndagen den 6 november går vi in i 12 nya spännande månader – hänger du med från början?

Från och med v 47 kommer vi att öka upp antalet klasser per vecka – inklusive helger.

Nu kör vi!

Nya Coacher

Hej Gänget!
Idag har vi den stora äran att kunna presentera två nya coacher.
Matilda & Johnny som gick sin CF L1 utbildning i helgen kommer att börja coacha på CFK inom en snar framtid.
Johnny startar med 2 pass redan ikväll.
Så vill ni vara med på hans premiär? In o boka.👍😊💪🏋
Vi hälsar dem båda varmt välkomna i coachteamet.❤️
//Coacherna

Välkomna på öppet hus.
Vill ni se hur ni kan bli starkare, friskare och snabbare under 2022?!
Crossfit är träningsformen för alla oavsett ålder och tidigare träningserfarenhet.
Kom och se hur vårt gym ser ut.
Kom och prata med coacherna och träffa våra medlemmar.
Vi finns på plats mellan kl.1000 – 1400.
Vi kommer även köra Prova på-pass klockan kl.1030 samt kl.1200
Bokning av pass sker på info@crossfitkarlskrona.se
Ni hittar oss på Landbrogatan 15
(56.1635842, 15.5836354)

Musikhjälpen 2021

I årets pengarna till att bekämpa barnarbete.
Vi på CFK vill tillsammans med er medlemmar dra vårt strå till stacken.
På lördag kl.1000 kör vi en MH21 Team Wod.
Kom o plocka reps och skänk en slant för varje repetition.
Ni kan skänka i bössan från nu fram till söndag.
Mvh
Coacherna
 

Dags att börja träna?

Är du intresserad av att komma igång? Vi hjälper dig att med bästa förutsättningar komma igång med träningen.